"Real me"


Myspace Graphics

Followers

=)

Lilypie First Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Pages

Saturday, April 25, 2009

emotionally unstable.JANGAN?

Salam to all.

Hi.Hello.Hola.It's been a long time since I last updated my blog.

Yeap, as a common reason

everytime.bz with a lot of stuffs..

volleyball game.quiz.pbl.everything.

currently, honestly speaking,I'm really not-in-good-mood-state. Kenapa?

Many reasons behind

all

this.

EMOTIONALLY UNSTABLE.

I'm not as "TOUGH" as d old me.

Admit that.

And I wish to change that. I really wish as so.

for this whole week, tears kept running down my cheeks.

"fi3, kenapa dah tak kuat? kenapa mcm ni?".

I keep questioned myself..

this is juz a beginning of a tough life little girl. U have much more things to face in future.

Jangan pernah kalah.Keep saying those words to me.

But still....

I'm still...

I'm still EMOTIONALLY UNSTABLE.

Kenapa?

I'm tired of finding d answer.

I'm tired of explaining myself.things will get better.

Mak keep saying this to me.

"Kadang2 Allah nak uji kita dengan dugaan2 ringan.Dia nak tgok samada

kita bertahan @ tak.".

So, Fi3, please bertahan.Jangan mudah kalah.

Abah keep saying, " Dugaan mematangkan diri.".(in his own words.)

So, fi3, please jadi matang.

U r matured enuf. if u face things in a positive way.

POSITIVE.

"Jadikan kekalahan tu sebagai booster.for d future."

Someone said dat.

Booster? yeap.Booster.

So, fi3, i repeat,jangan emotionally unstable lagi.

jangan.please jangan.jangan.jangan.and JANGAN.

-*sigh*- (T_T)

Friday, April 10, 2009

-h0lidays.antara reality@fantasy?-=)

Happy.....


tu jer perasaan yang boleh kugambarkan saat dan ketika ini....hee....n ol dis bcoz of d h0lidays~...hee....dr JUMAAT smpi AHAD...Sapa x sy0k beb kalo cuti....lol!..=D...Sebenarnya cuti tu Jumaat n Ahad je..Suppose hari Sabtu ada kelas...tapi semalam...bila Mr Raghu(a.k.a Abe Raghu...haha) masuk kelas,dye kate cmni lebeyh kurang...


"I've G00d news for u'll."

apa yang good news sgt tula kn? hrmm...mmg x expect langsung dye nak cakap pasal cuti....sbb kelas previous bi0chem n lecturer bru yg masuk tu cakap ktorng akan ada kelas ari Sabtu neh...So, suma cam pasrah jela....tapi rupanya mmg good news betol..Dengan gaya yang c0melnya, Abe Raghu pn berbicara beginilah agaknya lebih kurang...


"U don't have class this Saturday!!'


Dalam erti kata laen, kiter CUTI!!!! HEE...suma macam sangat excited semacam...Median Nerve yang diajar oleh Raghu pn x bt0l2 c0ncentrate sgt..sbb perasaan GUMBIRA melebihi perasaan EXCITED nak blaja Anatomy. lalala...=)...normal la tu kan? ngeh3,,




Bila balik petang tu dengan perasaan gumbira, Ckin ajak g End Point...Owh, ckin ku sayang..act, aku dah ada plan nak tidoq petang tu..hee...Maafin Dear...ngee~...




Malamnya pulak, dalam seramai 14 orang gurls Melayu gang ktorng decided nak makan Seafood kat satu tempat ni yg namanya " Fish Max" if x salah....Suma rindu gila kot kat ikan2 terchenta. Mana taknya, duduk cni asek makan ayam jew...haish3...bosan gila...=)


Tapi disebabkan ramai sgt2 kt tempat tu, ktorng decided nak blah jer...g makan tempat laen...Mungkin malam tu mmg rezeki Basil, so ktorng makan la kat Basil...haha..n yg makan kat ctu tnggal 7 of us..Yang laen suma makan kat Manipal Canteen. Terpisah jugak...hee...n guess what berapa aku spend utk dinner sahaja malam tu kat Basil???




160RUPEES.


Owh, si c0mel fitri, mmg la kamu nih..hish2,,konon nak jimat....hah amek kau mmg 'JIMAT' sungguh!(+_+)...tapi......................sangat puas ati....sbb Irish Coffee dye sgt SHEEEEDDDAAAPPPP!!!!! lalala.....


=IRISH COFFEE yang damn sedap.=)

pastu, aku tak terSENGAJA cakap nak g Mangalore if Sabtu tu cuti...(C-kin and Farah menjadi saksi..=p)...tapi kan......tapi kan.....tapi kan.....ngeee~~~...aku tak jnji taw sahabat2 terCHENTA ku....Ikut pada m00d ak s0k n tahap kekuatan aku utk pegi.Sbb aku igt nak setelkan pbl dis weekend.hmm...=)...if x jadi, s000rrrrryyy taw...=)..cyg korunk~=D...





last but n0t least, aku teringin sangat nak g Malpe Beach tu...Nak sgt naek unta tuh....(seni0r ckp ada unta kt sna..)...tapi ni pun x sure.....Kalo rezeki aku nak jumpa Encik2 unta tu aku pegi k0wt.=)...hee.....




Owh, d final last...ni lagu yang baru aku start suka....Actually, dah lma dah suka...tapi terlupa nak d0wnload.hee..bkan terlupa sangat..tapi x smpat...=D..have fun guys~~






  • My Life Would Sucks Without You- Kelly Clarkson


  • Gives You Hell- All American Reject


  • Terlanjur Cinta- Pasha Ungu & Rossa


  • Check Yes Juliet- We The Kings


  • I Will Be- Leona Lewis


  • Thinking Of You- Katy Pery


Ucapan TERIMA KASIH kpd Mr Oyop atas ketidak putus asaan....=)...



Friday, April 3, 2009

MINGGU YANG MENARIK..

Salam.....bertemu lagi di Chocolate....=)...Thanks cz listening to me Chocolate...Serious aku dah tak taw nak citer dekat sapa lagi....Hanya kamu...=)...Days passed as usual this week..cumanya ada la benda2 yang menarik berlaku, yang not-so-good pon ada jugak....Mana aku nak cerita nih....urm...aku citer dua2 jela....Kepada sapa2 yang dah kenal aku, surely kamu2 semua tau kan aku bukannya jenis yang cepat x de MOOD or wut soeva...cz i'm living my life to the fullest....=D...Yeap...memang pon...Pada sapa yang tak taw, fi3 nih suka senyum..haha...bkn tiba2 senyum..tu dah cm tak betol namanya..=D..cuma mmg aku suka senyum...sbb bila senyum, walaupun kita rasa sedeyh or x selesa, sumanya akan turns out to be normal...camtu la lebih kurang...(+_+)..sowe,mengarut sikit....haha...ok, berbalik pada story utama....ada byk benda berlaku recently...antaranya:::

  • Dinner dengan Mr Khairudin...(sapa yang dah baca blog Ckin surely dah taw.Saja je sibuk nak cakap gak..haa...sebabnye...aku pun amek gambar dengan dye jugak...lalala...fyi, dye bkn fotogenic..haha..tapi di luar, dye DAMN SMART!! haha..(*honest*)



Saya & Dia...=p

day.ckin.fi3




  • bangun lambat ari rabu tuh~..Kol 7.30pagi!!! Kelas kol 8.00pagi..mmg chill giler kot tyme tuh..haha...buat2 'CHILL'..seb baek dissection bkn lecture..h0h0...seb baek jugak dissection hall tu agak dekat...=D..Fi3, jgn ulang lagi okeyh darling?=p





  • Shopping for d sake of donation dekat Nehru Memorial Hall...Utk anak2 yatim if x salah...=)..

orange strip bks pencil+pink-black strip tula yg aku beli.:)


  • Aku dah taw class test result..I've to work harder...Nak struggle giler2 after dis.Ada ppl yg keep supporting me from bax....Thanks..:)...I really appreciate it...

  • Ada makan2 dengan senior..suka sbb nasi dye sedap.Group dulang aku,num 16(lucky number) tambah 2kali....(Kak Elina,Kak Diyana, Kak Alifah and Kak Aqilah..nice to noe u guys.:)

  • Kena habeskan pbl Anatomy: Thigh...=(..hAilo...weekend yg byk keja kena buat..

Okla, dat's ol for now...Moga bertemu lagi di laen hari.Thanks to Chocolate..=)..




Wednesday, April 1, 2009

Wajah baru semangat baru...lalala

Ppl!!!!!
Heee.....I've already updated my current profile and my blog....hee.....
Byk benda nak letak lagi sebenarnya tapi I've got lots of work to be done.....as such::
  • study humerus and revise dissection tadi
  • embryology...
  • habehkan baca bi0chemistry yg x penah setel baca..haha...(btw,td baru realise homework minggu lepas..lalala...=p)
  • kemas2 blik yang sgt bersepah macam kapal titanic yg terbelah dua masa langgar ice tu....
  • basuh baju yg bertimbun timbun...ekeke...(ada dobi je tp aku x sanggup antar....=p..basuh sendiri baru experience..KONON!!..+_+

Itu sahaja.fullstop.ini wajah baru CHOCOLATE.selalulah melawat CHOCOLATE.maka anda semua akan merasa kemanisan dan keceriaan hidup...ahaha....dadada~~~=D