"Real me"


Myspace Graphics

Followers

=)

Lilypie First Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Pages

Wednesday, September 30, 2009

do i look like i care?

If you love somebody,
set them free.
If they return,
they were always yours.
If they don't,
they never were.

Saturday, September 26, 2009

life.

::LIFE IS LIKE A WHEEL AND NOW I'M AT THE BOTTOM::

it's sad how people you know become people you knew
it's sad how you think you cant grow but you already grew
it's sad how you can start over when your young but not old
it's sad how you say were friends but you act so cold
it's sad how people are here but tomorrow they'll be gone
it's sad how friendship don't last forever but they last very long
it's sad how people don't think and make so many mistakes
it's sad how your best friend was someone so fake
the saddest part of all is we live like this for eternity
but the saddest part of all is this is the life to be
...

Wednesday, September 23, 2009

-here i am once again-

Sudah lama tangan ini tidak bergerak menekan papan kekunci laptop acer ini untuk mengupdate blog.Lame reason, busy....Tapi memang busy pun... Busy dengan macam- macam benda. Antaranya benda yang berlaku these few weeks:
  • Majlis ORIENTASI BATCH 25. Aku menari hari penutup tu...Lagu combination ASMARADANA, GAGAP, TARIAN JAWA & I WANT NOBODY BUT U. Pecah rekod kott. First time performed menari. Biasanya sketch laaa.... Hee... Btw, it was a nice experience. Credits to my 'menari gang': Fara, Mirae, Ckin, Zaty, Mun, Ina.:)
  • Kawan-kawan aku mengalami kemalangan dengan kereta TEMPE. Antaranya, Aliff, Redz dan yang paling teruk sikit Eddie. Radius dengan ulnanya patah. Hmm... Kadang-kadang bukan salah kita..Salah orang tempatan yang bawak kereta ke motor ke auto ke macam 'lollipop'.Btw, 'lollipop' means 'budus'. Fahamlaa yea. Hee..On the same day, housemates aku, Mira dengan Zaty pun mengalami kecelekaaan tapi yang biasa-biasa sahaja. Kemalangan yang agak kelakar. Tidak boleh diceritakan di sini.. Hehehe... Semoga cepat sembuh kawan-kawan.=)
  • Majlis sambutan HARI RAYA AIDILFITRI. Ini paling best.. Walaupun raya kali ini aku beraya dengan teman2 Manipal, tapi ini adalah pengalaman yang paling best and unforgettable. Buat kerja sama2,kecewa sama-sama sebab raya bukan 20/9 seperti yang sepatutnya,hee...tapi still, dengan mereka2 itu, aku HAPPY balik... Thanks kawan2.=) Ohh, plus, ada pengakuan nak di buat. Baju raya yang aku pakai tu, mungkin kali pertama dan terakhir aku pakai.. Hehehe... Serik dah beli baju meriah sangat.. Actually, baju raya aku baju lain.. Kebaya yang aku pakai time hari raya tu saja2 jer buat doolu2... Sekali meriah laa sangat... Hee... tak nak dah laa pakai walaupun aku tahu itu agak membazir.. Hehe.... Maaf! Janji tanak beli dah kain sari meriah2...lalalala....=D
  • PBL (Problem Based Learning) baru je abes tadi untuk subject ANATOMY. Ok laa.... Aku explained pasal 'Peritoneal and Visceral Relations of Ovary'. Walaupun PBL kali ini aku tak dapat nak prepare betul-betul.Tapi, keseluruhan, I gave 4 stars.=)
Itu yang sudah berlaku. Yang akan aku hadapi pun ada lagi jugak.Hmm... Paling terdekat adalah:
  • ANATOMY CLASS TEST.Whole abdomen, upper limb,histo. Padahal upper limb bukan baca abeh lagi.. Waa..Fighting fi3! =)
  • PHYSIOLOGY class test, the same day as Anat test.I can't imagine what will happen to me on the night before. Mungkin kopi akan menjadi sahabat sejati aku.Mungkin juga.X.X
Jadi, apa-apa pun yang berlaku, janganlah kamu give up yea...Hehe...Bagi nasihat pada diri sendiri. Okk readers. Tat's all for now.^_^

Wednesday, September 16, 2009

Janganlah.

Jangan tipu pada sang hati.

Jangan diam kalau rindu.

Jangan benci kalau sayang.

Kesimpulannya, JANGANLAH.

Sunday, September 13, 2009

-rindu saat itu-

Rindu mak.abah.adik2.
Mak demam.Dengar suara dia semalam.Still x okay...Risau pulak.Dah suruh mak makan ubat.
Get well soon mak! =).. Pagi tadi lepas practise nari2, aku saja la bukak folder LAGU RAYA.Play all.Tetiba keluar la lagu Mamat.Kupohon restu ayah bonda.Waaaa.Sebak sangat.Tapi apa boleh buat.Raya di rantauan macam ni la.Raya dengan kawan2.Tak pernah lagi beraya dengan kawan2.Mungkin rasanya lain.Rasa ni lah yang aku nak rasa.Mencari pengalaman.Ni bukan dugaan besar.Cuma mungkin masa pagi raya tu akan rasa sedikit sebak.Seperti hari raya sebelumnya, pagi2 lagi dah siap.Baju raya pasti akan match satu family.Hee.Salam2 pastu keluar sembahyang raya sama2.Dengan tok,tokwan dan mak n bapak sedara aku.Kazen juga.Rindu saat tu.Tapi apa boleh buat.Inilah dinamakan pengalaman.Pengalaman mematangkan fitri! ^_^

-aku ada niat baik-

Penat la.
Penat.Kena nari2.
tapi apa bule buat.
ikhlaskan hati.=)
Tapi rasa sedih sangat.
Patutnya 10 malam terakhir, aku makin kuat sujud padaMu ya Allah di bulan berkah ini.
Tapi atas alasan kepenatan, aku membataskan niat buat sementara.
Moga hari kehadapan sebelum bulan ini berlalu pergi, aku akan mengkabulkan niat aku itu.AMIN.=)

Saturday, September 12, 2009

I'll be there.

"I'll be there."Specially dedicated to me by my roomie.=)
Thanks dear..
She lifted my spirit back! =p...
Sayang kamu laarr....
" Love won't fade away just by a chicken pox."
Wakakaka...
Here are d lyrics.

You and I must make a pact, we must bring salvation back
Where there is love, I'll be there

I'll reach out my hand to you, I'll have faith in all you do
Just call my name and I'll be there

I'll be there to comfort you,
Build my world of dreams around you, I'm so glad that I found you
I'll be there with a love that's strong
I'll be your strength, I'll keep holding on

Let me fill your heart with joy and laughter
Togetherness, well that's all I'm after
Whenever you need me, I'll be there
I'll be there to protect you, with an unselfish love that respects you
Just call my name and I'll be there

If you should ever find someone new, I know he'd better be good to you
'Cause if he doesn't, I'll be there
Don't you know, baby, yeah yeah
I'll be there, I'll be there, just call my name, I'll be there

(Just look over your shoulders, honey - oo)

I'll be there, I'll be there, whenever you need me, I'll be there
Don't you know, baby, yeah yeah

I'll be there, I'll be there, just call my name, I'll be there...

Wednesday, September 9, 2009

hurm.hurm.hurm.sigh.sigh.sigh.

Salam. Tetiba sahaja aku rasa tangan ni gatal sangat nak menaip.Rindu sangat nak menaip padahal sekarang jam dah menunjukkan pukul 2 pagi dan aku harus tidoq sebab sok ada kelas tapi yang bestnya kelas starts at 9.15am sebab ada Histology Practical.:D...Apa yang aku nak tulih? Apa yang aku nak update? Apa yang aku nak cerita? Nak ke aku cerita kisah yang hari2 aku kini dah makin busy? Dengan PBL,SDL, test which is around the corner? Tak pun nak ke aku cerita pasal aku terpaksa masuk DANCE padahal tak pernah aku involve dengan dance nihh? X pun kisah adik aku yang kecik yang tolong mak kemas rumah bila dia cuti? Tak pun kisah aku yang makin hari, makin aku rasa aku dah hilang dalam diam? Atau kisah aku yang sakit sangat nak dibicara dengan ayat? Patutkah aku cerita? Ada ke insan nak mendengar dan menolong aku? Aku dah letih menyoal.Letih jugak mencari jawapan.Penat laa.Penat dengan benda nihh..Hari-hari aku macam biasa tapi kebelakangan ni memang tak yang macam aku harapkan.Tak yang macam a happy ending should end with.Ada je benda tak kena.Ya Tuhan, bukan aku merungut,sama sekali TIDAK. Sedihkah aku? Aku tak sedih.Kecewakah aku? Hmm...Mungkin tu la kot perkataan yang sesuai. Aku KECEWA. Napa sakit sangat untuk aku terus kuat macam selalu dan tinggalkan apa yang tak pasti? Napa aku susah nak BERTAHAN macam hari2 aku yang dulu? Adik aku kuat sebab aku. Kalo aku dah goyah macam ni, akan kuatkah adik2 ku lagi? Aku takmau adik2 aku lemah. Aku nak mereka terus kuat.Terus berdiri macam selalu.Tapi aku yang si benteng pun dah rasa nak goyah. Goyah sebab perasaan aku sendiri.Goyah sebab aku percaya pada benda yang tak pasti.Goyah sebab aku terus tunggu.Fitri, tolong jadi sekuat fitri yang dulu.Gantung.Biarlah.Kesah apa aku? Ada sapa kisah? Takde sapa pun akan kisah. So, buat apa nak kisah? Ingat fitri.It is not the end of your life. U have few dreams to be achieved. Still on the way to make them real very soon.Tolong jangan buat mak dengan abah sedih.Tolong laa buat INSAN2 berdua tu bangga dengan kau.Dreams and love are possibles? Dreams, obviously YES.Love? None of my bussiness. 09.09.09.Wahai hari baik, kuatkan nama insan yang namanya NURUL FITRILINA MUSTAPA mulai saat detik ini.

Saturday, September 5, 2009

seberapa pantas.

TITLE: SEBERAPA PANTAS
ARTIST: SHEILA ON 7
P/s:: suddenly, i fall in love with the song even I know it is an old song.(:



seberapa pantaskah kau untuk kau tunggu
cukup indahkah dirimu untuk slalu kunantikan
mampukah kau hadir dalam setiap mimpi buruku
mampukah kita bertahan disaat kita jauh

seberapa hebat kau untuk kubanggakan
cukup tangguhkah dirimu untuk slalu kuandalkan
mampukah kau bertahan dengan hidupku yang malang
sanggupkah kau meyakinkan disaat aku bimbang

celakanya hanya kaulah yang benar benar aku tunggu
hanya kaulah yang benar benar memahamiku
kau pergi dan hilang kemanapun kau suka

celakanya hanya kaulah yang pantas untuk kubanggakan
hanya kaulah yang sanggup untuk aku andalkan
diantara beri aku slalu menantimu

mungkin kini kau tlah menghilang tanpa jejak
mengubur semua indah kenangan...
tapi aku slalu menunggumu disini
bila saja kau berubah pikiran

Wednesday, September 2, 2009

i have no right,and so do u.

Salam Mr Chocolate. Here I am again. Thanks for those who wish me Happy Birthday and thanks for remembering me thou.I am sooo glad! :D..Btw, I have already started my classes for the 3rd block last Monday. The results for the 2nd block was ok with some improvement. As usual, I have to work more and add more efforts for the next two blocks, keep advising me myself. Hmm...for this entry, I just got something lingers in my mind. Something that keeps haunting me these few days. It is not so serious which can give great effects in my life but it makes my mood as dull as the cloudy day.uhuu i guess.I keep thinking y people can't appreciate me as what I am? Y people say I always make things complicated but it shouldn't be that way? I don't know what should I answer them. Ohoo..That was one thing. I got another stuff that I keep thinking till now. Saying that you are serious with me but then u lost without news even I know it was my fault cause I missed a call that very fine day? Okehh.I admit I was wrong for choosing the silent mode that day even I was not that busy...Okehh...Then, i waited again for the next day, hoping i would receive another phone call but I was wrong for giving too much hope. I was wrong. On the date of 28th of August I came back to Manipal. I forgave but I regretted for the decision. Maybe I shouldn't. :(. For the one that the name cannot be mentioned I am so sorry. Maybe I should just let you go. Go on with your life there, I will go on with my life. It is just not so right for us to stay even longer cause I have already turned back to my principle. Wassalam.