"Real me"


Myspace Graphics

Followers

=)

Lilypie First Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Pages

Sunday, November 28, 2010

Kuatkan aku, dia dan memori itu.

Okay. I've decided. To blog in Malay for at least this post.

Tak nak cakap banyak. Korang percaya tak pada yang namanya CINTA? Korang percaya tak pada CINTA pandang pertama, percaya tak pada quote, "I love u till the end of my life?" Percaya tak andai kata orang yang korang jatuh hati itu lah adalah jodoh korang yang sebenar? Percaya tak? Penat kan nak jawab. Penat sangat. Pada aku, jatuh chenta ke jatuh hati adalah benda yang susah sangat nak berlaku. Suka pada orang, itu biasa la kan. Selalu je aku tengok orang first time, terus suka. That's it. Suka. Bukan CINTA. Aku pernah jatuh cinta, pernah putus cinta, pernah jatuh balik, pernah putus balik. And aku terus wonder kenapa la peristiwa jatuh cinta and putus cinta harus terjadi pada waktu yang sangat banyak sebelum kita jumpa The Right One? Okay, orang maybe akan cakap. Experience. I'd loved that. Tapi kalau orang yang dah jenis selalu putus cinta je memanjang, sanggup ke nak lalui semua benda ni? Sanggup ke nak nangis hari hari for the sake of EXPERIENCE. Pelik la manusia. Dan satu lagi aku pelik, pelik pada insan-insan yang senang je cakap I LOVE YOU tapi itu tak pernah kekal. Sekadar ucapan, bukan permanent dalam hati whatsoever. Oh, bengang betul aku dengan insan macam ni. Oh, so typical.

Btw, ini takde kena mengena antara yang hidup dengan yang mati. =)

And aku ada kisah pasal benda nie. pasal CINTA yang terpaksa diKORBANkan untuk sebuah perubahan dalam hidup.

Mengenali dia adalah suatu kebahagian.
Mencintai dia adalah suatu anugerah.
Namun, kadang-kadang kita lalai, cinta itu tidak patut dibajai dengan nafsu dan hasutan syaitan,
Kerna pada akhirnya, semuanya akan menjadi sia-sia,
Cinta tak salah, sayang bukan perlu disusuli dengan hukuman,
Andai cinta itu ikhlas, cinta berlandaskan Dia sebagai yang utama,
Itulah sebaik-baik cinta,
Dulu mungkin aku lalai, aku alpa, dia leka,
Hanyut dengan manisnya sayang, merdunya ungkapan cinta,
Namun kini ternyata semua berubah,
Dia sedar, dia terbangun dari mimpi yang semakin hari semakin terhanyut jauh,
Namun, aku kaku, aku kecewa dengan perubahan,
Perubahan yang terlalu cepat dek masa, terlalu drastik dan sekelip mata,
Hati yang dulunya pernah sakit, sakit lagi untuk kesekian kalinya,
Cinta itu terpaksa dipadamkan demi sebuah pengorbanan yang ikhlas,
Tuhan, andai ini dugaan, aku terima, aku redha, aku pasrah.
Andai inilah jalan untuk kami makin ingat padaMu, tidak terus hanyut, aku redha,
Walau dalam perjalanan ini aku lagi yang sakit, aku lagi yang berdarah,
Hati disuruh supaya kuat, nafsu dipaksa supaya pergi,
Andai dia adalah jodoh aku, kau ubahkan lah dia sebetulnya,
Di jalan yang diredhai olehMu ya Allah,
Supaya suatu masa nanti, dia bakal datang kembali dengan secukup persiapan,
Untuk menjadi ayah kepada anak-anak aku, untuk menjadi sesolehnya seorang suami,
Namun, andai dia bukan untukku, kau tabahkan lah hati aku,
Supaya aku terus kuat untuk meneruskan sisa hidup,
Mungkin dengan orang yang lebih baik, yang mungkin kekal hingga nafasku terhenti,
Sesungguhnya itulah yang aku selalu berdoa,
Tuhan, kentalkan lah jiwa yang rapuh ini,
Pagarkanlah hati ini dengan kesabaran pada ujian,
Supaya aku bisa juga berubah.
Seperti dia.=)



*just so you know, I still love you.* you know who you are.

Wallahualam.


5 comments:

cik timun said...

hey my twin. be strong girl!
semua ni berlaku sebab nanti one day kita akan cakap.alhamdulillah, kalau saya tak bersama dengan yang itu, saya dapat bersama dengan yang ini :)
Allah Maha Mengetahui.

lets rock with hottie kecipaks babes!
hihi:)

Nurul Fitrilina Mustapa said...

tanx yunk. :) i just blogged what i felt. it's too much inside, I'm afraid it gonna burst.:'( tanx for being there kecipakss. i love u all a lot.*hugss*

C-kin a.k.a Syikin said...

fighting dear! dnt worry too much.
kitorg kn ade ;)

Redz da Tsar said...

Saya sokong Cik Timun!

Dan saya harap timang saya dapat tabah la yerk...

Jauh perjalanan luas pengalaman...

Experience is the best teacher~ =)

So, dengan experiences tue la buleh cari The Special One yang betul-betul special!

Nurul Fitrilina Mustapa said...

ckin: yeap, i know that. =) thanks for being there love. ^^

timang: tanx for d word. I'd love d quote: "experience is the best teacher." =)