"Real me"


Myspace Graphics

Followers

=)

Lilypie First Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Pages

Wednesday, September 9, 2009

hurm.hurm.hurm.sigh.sigh.sigh.

Salam. Tetiba sahaja aku rasa tangan ni gatal sangat nak menaip.Rindu sangat nak menaip padahal sekarang jam dah menunjukkan pukul 2 pagi dan aku harus tidoq sebab sok ada kelas tapi yang bestnya kelas starts at 9.15am sebab ada Histology Practical.:D...Apa yang aku nak tulih? Apa yang aku nak update? Apa yang aku nak cerita? Nak ke aku cerita kisah yang hari2 aku kini dah makin busy? Dengan PBL,SDL, test which is around the corner? Tak pun nak ke aku cerita pasal aku terpaksa masuk DANCE padahal tak pernah aku involve dengan dance nihh? X pun kisah adik aku yang kecik yang tolong mak kemas rumah bila dia cuti? Tak pun kisah aku yang makin hari, makin aku rasa aku dah hilang dalam diam? Atau kisah aku yang sakit sangat nak dibicara dengan ayat? Patutkah aku cerita? Ada ke insan nak mendengar dan menolong aku? Aku dah letih menyoal.Letih jugak mencari jawapan.Penat laa.Penat dengan benda nihh..Hari-hari aku macam biasa tapi kebelakangan ni memang tak yang macam aku harapkan.Tak yang macam a happy ending should end with.Ada je benda tak kena.Ya Tuhan, bukan aku merungut,sama sekali TIDAK. Sedihkah aku? Aku tak sedih.Kecewakah aku? Hmm...Mungkin tu la kot perkataan yang sesuai. Aku KECEWA. Napa sakit sangat untuk aku terus kuat macam selalu dan tinggalkan apa yang tak pasti? Napa aku susah nak BERTAHAN macam hari2 aku yang dulu? Adik aku kuat sebab aku. Kalo aku dah goyah macam ni, akan kuatkah adik2 ku lagi? Aku takmau adik2 aku lemah. Aku nak mereka terus kuat.Terus berdiri macam selalu.Tapi aku yang si benteng pun dah rasa nak goyah. Goyah sebab perasaan aku sendiri.Goyah sebab aku percaya pada benda yang tak pasti.Goyah sebab aku terus tunggu.Fitri, tolong jadi sekuat fitri yang dulu.Gantung.Biarlah.Kesah apa aku? Ada sapa kisah? Takde sapa pun akan kisah. So, buat apa nak kisah? Ingat fitri.It is not the end of your life. U have few dreams to be achieved. Still on the way to make them real very soon.Tolong jangan buat mak dengan abah sedih.Tolong laa buat INSAN2 berdua tu bangga dengan kau.Dreams and love are possibles? Dreams, obviously YES.Love? None of my bussiness. 09.09.09.Wahai hari baik, kuatkan nama insan yang namanya NURUL FITRILINA MUSTAPA mulai saat detik ini.

4 comments:

Dr Mustaqim said...

salam...
the whole world is not created only for u..
so u shouldn't put the burden of everything on ur shoulder..
never ever think that we are strong enough to handle everything..
that is y we always have to ask for STRENGTH from Him..

ingat fitri, if it's not a happy ending..it means that the story has NOT ENDED YET.. fighting!! ^_^

Fi3LiNa said...

wslm...Thanks kim...I'm just bein too selfish when i just think about myself without considering others.Mana bule fitri lupa HE will always be by my side thru it all. HE will always be there.YES! Fighting! =)..Thanks.

OyOp said...

haha..
come on mate... everyone seems to be so GOYAH already...
like mus said,the world is not created only for you...
not you the only one who feel the burden rite now...
out there,other people may even had a problem that cant be solved at all....
out there,there were a lot more person that even still striving to find something as their meal of the day...
so,chill mate....try to look something from a different angle...u will definitely see the light shining to lead u the way...
=)

Fi3LiNa said...

Thanks fren...
u guys keep my spirit bloom again.=)
will never sigh after tis.
figting! ^_^