"Real me"


Myspace Graphics

Followers

=)

Lilypie First Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers

Pages

Tuesday, January 3, 2012

new year+ poem

Salam. HAPPY NEW YEAR people! I hope it's not too late to wish! =))) Sorry, not in the mood to blog for the past few days as I busy did something else. Well, just nak berlagak for a while, I passed my computer test! * yeah, the one that you needed to sit in the steps to obtain the driving license* Well, one thing I wanna say, alhamdulillah. =).. Eventhough I did all of that alone by myself, I managed to undergo that. *mula-mula cuak giler kot sebab sorang-sorang..huuu*..

Okay, fine. New year has come. 2011. eh, my bad, it is 2012 ALREADY LA GIRL! And this year, if "long live" I am gonna reach the age of 23. Phewww! About to reach middle of twenties. Feeling matured enough? Well, you judge it by yourself. ;).. Okay, the intro is in English but, the rest of the entry for this time will be in Malay. Yeah, I miss blogging in Malay. ;D

Ha, hello hello. Faham lagi kan? Ada lagi kan korang ni kan baca blog aku? Hihi.. Thanks sebab masih lagi setia dekat Chocolate, walaupun Cekelat ni takdela berinformasi mana pun. Hanyalah lebih kepada aku yang mengarut dekat sini. Lebih kepada luahan perasaan, yang aku tak mampu nak luahkan dekat orang lain, sebab kadang-kadang apa yang aku nak cakap susah nak digambarkan dengan kata-kata.. Hee, sorry konfius sekejap.. :).

Tick tock tick tock sekarang dah pukul 9.00 malam waktu Malaysia. Apa yang aku buat? Aku masih lagi stuck depan lappy mengupdate cekelat., kinda miss him somehow. :").. Hmm, berbalik kepada isu tahun baru, ramai yang menjadikan tahun baru sebagai titik permulaan pada perubahan ataupun titik pecutan untuk mencapai azam masing- masing. Macam orang lain, aku juga punya azam yang tersusun dalam kotak hati, dari sesimple azam kepada sekompleks azam.. Tak semua orang tau azam aku eyh.. sapa yang dah baca previous blog aku, dia tau la 3 azam aku tahun ni, tapi untuk the rest hanya aku, dia dan DIA je yang tau.. Hee.. Mystery enough huh? Well just let it be.. ;)) Berdoalah supaya azam dan harapan aku bakal menjadi kenyataan insyaAllah ameen. ;).. Aku tak nak cerita azam aku yang the rest dengan korang bukan sebab apa, sebab yang utama sebab yela azam tu bisa pudar kan, awal memang la semangat nak buat semua tu tapi by the end of the day, kita lupa dan leka dan kemudian azam tu pun hilang ditelan masa. Aku tak nak macam tu. Aku nak azam aku kekal sampai semuanya tercapai. Azam dan harapan. Aku tahu bukan senang aku nak capai kalau takde usaha yang kuat, tapi sekurang kurangnya aku mencuba. insyaAllah dengan izinNya semuanya boleh! :D Semangat! Semangat! Semangat! Hihihih..

Sekarang macam yang semua sedia maklum, aku tengah posting Community Medicine, jadi kena lah aku pergi Klinik Kesihatan terdekat, tak payah pi hospital dah. tapi aku rasa commed lagi best sebab lepak giler kot untuk yang malas macam aku. hihi. bleh main dengan budak-budak comel, ukur panjang, berat, head circumference, chest circumference baby baby tu. Hee. =)*sori la takde gamba nak tunjuk sebab aku tak amik pun. sebab biar lah kenangan tu aku simpan terus dalam hati, tade gambar pun takpe. :) Teehee,, sweet plak bunyi nya padahal tak sempat nak ambil gambar. :p. Selain daripada tu, kena jugak take care dekat ibu ibu mengandung nie, kena jaga diorang baik baik, bukan senang nak jaga sorang lagi dalam perut tu, hee.. :) kena dengar la apa nurse nasihat kat pregnant mother, selain daripada itu, kena jugak take note blood pressure, weight, BMI of these mothers, yela nak rule out high risk cases, sebab bila dapat tahu awal, dapat lah langkah pencegahan awal dapat dilakukan. :). Bila tengok ibu ibu ni pregnant, teringat la mak aku dulu pernah macam ni jugak mengandungkan aku. so, appreciate la mak anda sekalian yea. :). And dalam masa yang sama, aku jadi takut pun ada. Pheww. takut oww, sebab nanti aku pun akan jadi cmtu gak, korang pun sama la. kena jadi mak macam tu, kena jaga baby dalam perut untuk 9 bulan, sanggup ke korang? tak sanggup pun kena la jaga, amanah Allah kan.:) Best kot tengok mak mak tu, hee.. semangat je cerita berapa kali baby tendang, semangat cerita persiapan( untuk yang peramah la nak cerita. hihi). Selain daripada tu, aku dan kawan kawan aku yang lain pergi jugak 'home visit'. Pergi check mak dan anak lepas bersalin, well known as post-natal cases. tengok la kot kot la baby tu ada jaundice, ke mak tu pun kena tengok jugak kalau kalau ada tanda-tanda varicose vein ke, post partum haemorrhage ke. macam macam bleh jadi ow. Itulah kisah pasal commed.

Lagi satu hal, audry masih tak okay macam dulu. penat dah nak sedih. tak jadi okay jugak. entah bila la aku bleh hantar repair. :(.

oh guys, sekarang ni aku follow " how i met your mother' tapi baru 3rd episode season 1. Hehe. yela kan, bosan tak tau nak buat apa tiap malam. nak study malas,biasala commed. hee. :).

rasanya tu je kot. penat dah. mungkin nanti aku blog lagi. mungkin esok. entah. kalau umur panjang insyaAllah.

Lagu background:
*It Girl, Jason Derulo
*The One That Got Away, Katy Pery
*Smile, Avril Lavigne
*Quiet Hearts, Amy Stroup
*Wish You Were Here, Avril Lavigne.
*I Like It Like That
*Percaya Padaku, Ungu.



That solemn night,
Where blinking stars seem to be gone and the moon appears restless
The cold feet shivers at the corner of empty room
The half-closed eyes force to open endlessly
Mind has gone nowhere, trying to locate the heart
Don't blame own self nor others
It's the fate that remains unchanged over time
Stuck in the middle of journey
With failure and difficulties step in, we wonder
We know but we take things for granted
We understand but we avoid the truth
We learn but we skip the wisdom that sets in
Please change and make a move
Life is like a moving wheel
On top or at the bottom can't be escaped
Knowing about guided sequences
Shall survive us till the end.

Poem setelah sekian lama. :) Untuk kamu. :) Juga untuk kamu-kamu. :)



1 comment:

Dark Heart 2011 said...

Happy new year 2012,


I wish this is the best year for all of us and all the dreams or planning we've built, can be realized in this year.



(Do not forget to come back to my blog ya)